Dekanımız Cizre Anadolu İmam Hatip Lisesinde Bir Konferans Verdi

dekanimiz-cizre-anadolu-imam-hatip-lisesinde-bir-konferans-verdi

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, İlâhiyat Fakültesinin tanıtımı ve akademik etkinlikler çerçevesinde “Bahardaki Diriliş ve Gençlik” başlıklı bir konferans verdi. Okul Müdürü sayın Mesut TUTAR Bey’in daveti üzerine gerçekleşen konferansta kısaca şu noktalar üzerinde duruldu:

“Kur’an’ın ilk emri oku”ysa ilk okunacak şey, Kur’an’dan sonra kâinat kitabıdır.

Bahar ilâhî bir fuar, bir panayır ve bir sergidir. İbretle gezilip temaşa edilmelidir.

Bahar bir ordugâhtır. Yüzbinlerce canlı türü kısa sürede hayat sahnesine alınmakta; giysileri, gıdaları, silahları, hayat süreleri, eğitimleri ayrı ayrı tek bir Yaratıcı tarafından sağlanmaktadır.

Bahardaki diriliş, bir yandan Yüce Sanatkârı tanıtırken diğer yandan öldükten sonra dirilişe de canlı bir örnek oluşturmaktadır.

Badem ve kayısı gibi bir tek ağaçta bile öldükten sonra dirilişin dört örneği vardır: Önceki baharınkiyle ayırt edilmez bir benzerlikle kök, gövde ve dalların canlanışı; çiçeklerin açılması; yaprakların inşası ve meyvelerin takılması.

Gençlik de ömrün baharıdır. Bedenler hayat dolu ve verimli; tohum ve çekirdekler gibi inkişaf etmeyi bekleyen yetenekler kıpır kıpır; duygu ve enerjiler coşkundur. Tüm bu imkân ve potansiyellerin iyiye, doğruya ve faydalıya kanalize edilmesi gerekir. Aksi halde yıkıcı ve zararlı hale dönüşebilir.

Gençlik baharında ekilmeyen, olgunluk yazında kemale eremez, yaşlılık hazanında toplanıp istifade edilemez.

Konferans okulun öğrenci ve öğretmenleri tarafından ilgi ve dikkatle dinlendi.

4.04.2018 |  İlahiyat Fakültesi