Dekanımız Din Dersi ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenlerine Konferans Verdi

dekanimiz-din-dersi-ve-imam-hatip-lisesi-meslek-dersleri-ogretmenlerine-konferans-verdi

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, Cizre ilçesi genelindeki Din Dersi öğretmenleri ile İmam-Hatip Okulları meslek dersleri öğretmenlerine “Gençlerimize İslam’ı Nasıl Sevdirebiliriz?” temalı bir konferans verdi. Büyük bir katılım ve ilgiyle dinlenen konferansta şu noktalar üzerinde duruldu:

Doğrunun, doğru biçimde sunulması esastır. Anlatırken, zorlayıcı, mecbur edici tavırlardan titizlikle kaçınılmalıdır. Yapı ve yetenekleri iyi tespit ve teşhis edilmeli ona göre davranılmalıdır. Özellikle iyi bir arkadaş ortamı oluşturulmalı, bunu onun da ilgisini çekecek unsurlarla cazip hale getirilmelidir. Yaşına ve meraklarına göre yayınlar temin edilmeli ve bunlardan istifadesi sağlanmalıdır. Tarihimizden örnek şahsiyetlerin hayat hikayelerini roman akıcılığıyla sunmalıyız. Kendimiz de gençlere düzgün ve ideal yaşayışımızla örnek olmalıyız.

Doğru bir bakış açısı kazandırmak en önemlisidir. İman da ne kadar sağlam olursa, dalları olan ibadet o kadar gür ve candan, meyvesi olan güzel ahlak da o kadar güzel ve olgun olur.  Gençliği yüksek gaye ve ideal sahibi yapmalıyız.Sıkıntılar ve aksaklıklar varsa, gerçek sebebini araştırmalıyız.Nasıl bir ortamda bulunursa bulunsun, her genç doğuştan hakikatin müşterisi olduğu bilinmeli ve İslam’ın tebliği hiçbir gençten esirgenmemelidir. Gençlerimize dostça ve şefkatle yaklaşmalıyız. Gençlerimizin almaya istekli bulunduğu anları kollamalıyız.Gençlerin seviyesine inmek, anlayacağı bir dille anlatmak da şarttır.Bıktırmadan tekrar etmeliyiz.Öncelikli olarak Allah tanıtılmalı ve sevdirilmelidir.İman yolunun güzelliğini, inkâr yolunun kötülüğünü göstermeliyiz. Gördüğümüz delillerden hareketle iman gerçeklerini ispat etmeliyiz.İbadeti telkin ederken de fayda ve hikmetlerine vurgu yapılmalıdır. Soru sormalarına fırsat vermek, sorularını ilgi ile dinlemek ve en uygun bir dille cevaplandırmaktır.

29.03.2018 |  İlahiyat Fakültesi