Dekanımız Prof. Dr. Abdulaziz HATİP Mevlidi Nebi Haftası Etkinlikleri Kapsamında Cizre’de Bir Programa Katıldı.

dekanimiz-prof-dr-abdulaziz-hatip-mevlidi-nebi-haftasi-etkinlikleri-kapsaminda-cizre-de-bir-progra

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği hafta nedeniyle, Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Cizre Şehit Ahmet Toprakoğlu İlkokulu tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Abdulaziz HATİP konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Kur’an’ Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, öğrencilerin okudukları ilahiler ve tiyatro gösterimiyle devam eden programda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdülaziz Hatip, “Hazreti Muhammed ve Gençlik" temalı konuşmasını gerçekleştirdi.

"Peygamber Efendimiz, güneşin yeryüzüne doğmasını andırıyor"

Hazreti Muhammed’in yeryüzüne inip Peygamber olmasıyla Mekke’de eğitime çok önem verdiğini vurgulayan Hatip, Hazreti Muhammed’in ilk önce sahabelerine okuma yazmayı öğrettiğini söyledi.

Dekanımız “Peygamberin dünyaya gelmesiyle, Kur’an’ın inmesiyle bakıyorsunuz ki çok kısa bir zaman zarfında, yani ondan önce 300 senede sağlanamayan okuma yazma oranı, Peygamberimizin gelmesiyle belki 10 sene içerisinde gerçekleştirilmiş. Bu neye benziyor? Nasıl ki bahar geldiğinde güneş yeryüzünü ısıtmaya başladığından itibaren önce cemreler düşer. Önce havaya, suya, toprağa derken her taraf çiçeklerle, güzelliklerle bezenir. Tabi o güneşin ısıtması da yetmiyor, nisan yağmurları lazım. Nisan yağmurları da olacak ki yeryüzü güzelleşsin. İşte Peygamber Efendimizin peygamberliği o güneşin yeryüzüne doğmasını andırıyor. Kur’an ayetleri nisan yağmurları gibi sağanak sağanak yağmaya başlayınca yeryüzü gerçekten güzelleşiyor.” ifadelerini kullandı.

7.12.2018 |  İlahiyat Fakültesi