Ders Kayıtları İle İlgili Bilgilendirme Duyurusu

DERS KAYIT REHBERİ

\n\n

1. Ders tekrarı durumunda olan ve/veya alt yarıyıldan dersi olan bir öğrenci alt yarıyıl, devamsızlıktan kaldığı ve başarısız olduğu derslerine öncelikle kayıt yaptırmak zorundadır.

\n\n

2. Bir öğrencinin bir yarıyılda teorik ve uygulama dahil alacağı toplam AKTS kredi miktarı, bulunduğu dönemden ve önceki dönemlerden ilk kez aldığı dersler ve devamsızlıktan kalan derslerle birlikte 40 AKTS kredisini aşamaz.

\n\n

3. Bu AKTS kredi miktarı, devamını alıp başarısız olduğu dersler dahil edildiğinde 50 AKTS kredisini aşamaz.

\n\n

4. Genel not ortalaması 75 ve üzeri olan öğrenciler toplam 45 AKTS kredisini aşmamak koşulu ile bir üst sınıfın ilgili yarıyılından ders alabilirler. Devamsızlıktan dolayı veya devamlı olup başarısız olması dolayısıyla alt dönemlerden dersi olan öğrenciler ile herhangi bir şekilde intibak yapılmış öğrenciler bu madde kapsamında üst sınıftan ders alamazlar. Üst sınıftan alınacak derslerin seçimi ilgili yarıyıl dersleri ile çakışmaması koşulu ile öğrenci tarafından seçilir ve danışmanın uygun görmesi halinde ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.

\n\n

5. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Kariyer Planlama dersi sadece 1. Sınıflar seçecek. 2. Sınıf öğrencileri seçmeyecek. İlerde mezuniyet aşamasında 2. Sınıflarda bu ders görmezden gelinecek.

\n\n

6. Üniversite ortak seçmeli dersleri 2019 müfredatına tanımlandığı için 2. Sınıf öğrencilerinden bu dersleri seçmek isteyenler 1 adet ders seçebilirler. Bu ders ilahiyat müfredatında daha önce alınmış seçmeli bir ders olmamalıdır.

\n\n

7. UOS Kodlu  Seçmli derslerden 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde seçen öğrenciler varsa 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminde başka bir ders seçecekler.

\n\n

8. 2020-2021 Eğitim_Öğretim yılında tüm öğrencilerimiz Dijital-Okuryazarlık dersini seçecektir. Alıp başarılı olan öğrencilerin dersi tekrardan almasına gerek yok.

\n\n

9. Formasyon dersleriyle ilgili olarak öğrencilerin alması gereken dersler aşağıdaki gibidir.

1. SINIF ÖĞRENCİLERİ FORMASYON DERS KAYDI

\n\n\n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 1. Sınıflara verilen Dersler

ÖMB190201210

2. SINIF ÖĞRENCİLERİ FORMASYON DERS KAYDI

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 1. Sınıflara verilen Dersler

ÖMB190201210

\n

Not: 2. Sınıf öğrencilerimiz yukarıda 1. Satırdaki derslerden başarısız olmuşlarsa bu dersleri aynı kodla ders kayıtlarına eklemelidirler.

\n\n

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 2. Sınıfların Alması Gereken Dersler

ÖMB190201411

\n

Not: 2. Sınıf öğrencilerimiz yukarıda 1.Satırdaki derslerden başarılı olmuşlarsa sadece 2. satırdaki dersi seçeceklerdir.

3. SINIF ÖĞRENCİLERİ FORMASYON DERS KAYDI

\n\n

\n\n\n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 2. Sınıflara verilen Dersler

ÖMB0201210

2.

ÖMB0201411

\n

Not: 4. Sınıf öğrencilerimiz yukarıda 1. ve 2.Satırdaki derslerden başarısız olmuşlarsa bu dersleri aynı kodla ders kayıtlarına eklemelidirler.

\n\n

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 3. Sınıfların Alması Gereken Dersler

ÖMB0201607

Özel Öğretim Yöntemleri

ÖMB0201618

Eğitim Felsefesi

\n

Not: 3. Sınıf öğrencilerimiz yukarıda 1. ve 2.Satırdaki derslerden başarılı olmuşlarsa sadece 3. ve 4. satırdaki dersi seçeceklerdir.

4. SINIF ÖĞRENCİLERİ FORMASYON DERS KAYDI

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 3. Sınıflara verilen Dersler

ÖMB0201210

2.

ÖMB0201411

3.

ÖMB0201607

Özel Öğretim Yöntemleri

4.

ÖMB0201618

Eğitim Felsefesi

\n

Not: 4. Sınıf öğrencilerimiz yukarıda 1. , 2. , 3. Ve 4. Satırdaki derslerden başarısız olmuşlarsa bu dersleri aynı kodla ders kayıtlarına eklemelidirler.

\n\n

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde 4. Sınıfların Alması Gereken Dersler

5.

ÖMB0201807

Öğretmenlik Uygulaması

\n

Not: 4. Sınıf öğrencilerimiz yukarıda 1. , 2. , 3. , ve 4. Satırdaki derslerden başarılı olmuşlarsa sadece 5. satırdaki dersi seçeceklerdir.

22.02.2021 |  İlahiyat Fakültesi