Fakültemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninden Kareler

fakultemiz-2019-2020-egitim-ogretim-yili-mezuniyet-toreninden-kareler

Fakültemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni buruk bir şekilde kutlandı. Tüm dünyada etkisini gösteren covid-19 pandemisi nedeniyle sadece Fakültede dereceye giren öğrencilerimizin davet edildiği mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN "Bu yıl mezuniyet törenimizi pandemiden dolayı sınırlı koşullar altında gerçekleştirmek durumundayız. Bu anlamda sizlerin ve ailelerinizin desteği ile bir farkındalık oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bulunduğumuz aşamada pandemi ile ilgili ortaya atılan 3 çözüm önerisi bulunmaktadır. Bunlardan biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğrayarak sıradan bir rahatsızlık halini almasınl, bir diğeri de sosyal mesafe ve kurallara uyulmasıdır. Sevgili öğrenciler, başarı asla tesadüf değildir. Başarılı olmakta çalışmanın, gayretin, iyi arkadaşlar edinmenin ve iyi örnekleri benimsemenin önemi büyüktür. Birinci olmak, terbiye ve azimin göstergesidir.  Gösterdiğiniz başarıyı korumak ise başarılı olmak kadar önemlidir. Hayatta başarılı ve mutlu olmayı istiyorsanız, sizlere birtakım önerilerim olacaktır. Öncelikle, pozitif olmalı ve bardağın dolu kısmını görmeyi öğrenmelisiniz. Zira çalışan,  çalıştığının karşılığını mutlaka alacaktır.  Mütevazi olun, iyilik yapmaya gayret edinin ve iyiliğin ibadet olduğunun bilincine varın. Annelerinizin, babalarınızın, diğer büyüklerinizin ve yaşlıların tecrübelerinden faydalanın. Danışacağınız dostlar edinin;  dostlarınıza vefalı, düşmanlarınıza ise müsamahalı olun. Sizlere kısa bir hayat dersi verdim.  Diplomalarınız, sizler için bir başlangıçtır. Zira sizler için artık hayat okulu başlamıştır. Size yaşamınızın geri kalanında başarılar diliyorum. Kapımız sizlere her zaman sonuna kadar açık olacaktır."

Üniversitemiz lisans programları birincisi Fakültemiz öğrencisi Hicret Mete de bu zorlu süreçte, kısıtlı olanaklara rağmen mezuniyet töreninin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.  Hicret Mete,  konuşmasına şöyle devam etti: “Vedalar her zaman üzücüdür ama bizimki biraz daha hüzünlü sanki... öyle aynı sıralarda oturduğumuz, beş yılı arkadaşlarımızla kutlayacaktık bu günü! Neşeli hallerimizle sizleri sevindirecek, üzüntülerimize ortak edecektik. Ancak biz planlarımızı yaparken, sizlere sürprizler hazırlamaya çalışırken, hayat da bize bambaşka sürprizler hazırlıyormuş. Şehrin çok sıkıntılı zamanlarına denk gelen ilk yıllarımızda, biraz tedirgin başlamıştık bu hikâyeye. Acaba hayallerimiz de göçük altında kalıp kayıp mı olacaktı diye! Fakat aksine! Duyarlı insanımız, pes etmeyen hocalarımız, gizli kahramanlarımız sayesinde gözümüzün önünde yıkılan şehir tekrardan hayat buldu. Bizlere kucak açtı, bizi barındırdı, doyurdu... Şimdi vefa borcunu ödeme sırası bizlerde. Ömür sermayemizin koca beş yılını kapsayan eğitim ve öğretim hayatımızda sadece okul dersi değil, hayat dersi de görmüş olduk. Burada edindiğimiz bilgileri, ileride üstüne daha da koyarak, hayat okulunda kullanmak gayemiz olmalı. Öğretmen, mimar, mühendis her ne meslekte olursak olalım, öğrenmekten vazgeçmemeli; çevremize, milletimize faydalı, aktif bireyler olmak için çaba sarf etmeliyiz. Konuşmamı noktalamadan önce; geldiği ilk günden bu yana bizim için, okulumuz için yaptığı çalışmalarla bizi mutlu eden Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan hocama, kapıları bize her zaman sonuna kadar açık olan, babacan tavırlarıyla gönlümüzde taht kuran değerli hocalarıma, hayatım boyunca arkamda duran, bana destek veren, varlıklarıyla varlığıma güç katan canım aileme ve beş yılı beraber geçirdiğim bütün dostlarıma sevgilerimi sunarken teşekkürü de borç biliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allahın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.” 

Tören, Fakülte ve Yüksekokullarımızdan dereceye giren öğrencilere diploma takdimi ile devam etti.  Covid- 19 pandemisi nedeniyle buruk bir şekilde kutlanan mezuniyet töreni kısa bir müzik dinletisi ve  mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

13.08.2020 |  İlahiyat Fakültesi