Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin GÜNEŞ, TRT Kurdi Kanalında Rengen Jiyane (Hayatın Renkleri) Programına Konuk Olarak Katıldı.

fakultemiz-dekani-prof-dr-huseyin-gunes-trt-kurdi-kanalinda-rengen-jiyane-hayatin-renkleri-prog

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin GÜNEŞ, TRT Kurdi kanalında 11.04.2023 tarihinde yayınlanan Rengen Jiyane (Hayatın Renkleri) programına konuk olarak katıldılar.

Edib  BOĞA Hanımefendinin sunduğu programda Nuh Tufanı konusu işlendi. “Nuh Tufanı ve Cudi Dağı” kitabı daha önce Şırnak Belediyesi tarafından yayınlanmış olan Prof. Dr. Hüseyin GÜNEŞ, konuyla ilgili doyurucu bilgiler verdi ve Tufan sonrasında Nuh’un gemisinin indiği dağın Şırnak il sınırları dahilinde bulunan Cudi Dağı olduğu konusunda şüphe kalmadığını, Tevrat’ta geçen Ararat kavramından  kast edilen yerin de Cudi Dağı olduğunu belirtti. Kur’an-ı Kerim’in açık ifadesi ve İslam Tarihi kaynaklarında geçen bilgilerin yanı sıra Cudi Dağında mevcut olan Sefine alanı, Hz. Nuh’un mabedi ve tufanın ardından kurulduğu düşünülen Heştan Köyü somut deliller olarak ortada durmaktadır. 

Tufandan kurtuluşun anısına geçmişte her sene Temmuz ayında Cudi’de düzenlenen şenliklerin (Zewa Cudi) tekrar yapılmaya başlandığını hatırlatan Sayın Dekanımız, söz konusu etkinliklere izleyicilerin mutlaka katılması tavsiyesinde bulundu ve dünyanın her tarafından insanları o kutsal topraklarda görmek istediklerini belirtti.

13.04.2023 |  İlahiyat Fakültesi