Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Nazan YEŞİLKAYA, Dünya Felsefe Günü Etkinliği Kapsamında Bir Sunum Gerçekleştirdi.

fakultemiz-dr-ogr-uyesi-nazan-yesilkaya-dunya-felsefe-gunu-etkinligi-kapsaminda-bir-sunum-gercekl

Şırnak Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin Dünya Felsefe Günü kapsamında düzenlemiş olduğu “Neden Felsefe?” adlı etkinliğe okul müdürü Metin Özden’in ve felsefe öğretmeni Nasır Doğanay’ın davetiyle katılan, Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Felsefe Tarihi ABD Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nazan Yeşilkaya, öğrencilere felsefenin neden önemli olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

 Farkında olsak da olmasak da hepimizin bir felsefesi olduğunu belirten Yeşilkaya, felsefenin sarsılmaz bir güç olarak düşünce ve eylemlerimizi yönlendirdiğini ve insan olmanın temel bir parçası olduğunu, Sokrates'in "Sorgulanmayan hayat, yaşanmaya değmez" ünlü sözüne yer vererek vurguladı. Hayattaki anlam arayışımızın fildişi kulelerdeki akademisyenlerle veya bilginlerle sınırlı olmadığına dikkat çeken Yeşilkaya, felsefenin kültürün kuklası olmak yerine bilinç kazanımına ve kendi düşüncemizi geliştirmemize yardımcı olduğunu, etik farkındalığı ve kendini yansıtmayı artırdığını belirtti. 

Etkinlik öğrencilerin felsefeye yönelik ilgileriyle bütünleşerek birtakım felsefi problemlerin tartışılmasına olanak sunarak son buldu.

25.11.2022 |  İlahiyat Fakültesi