Fakültemiz Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Bilgi Yarışmasında Ter Döktü

fakultemiz-hazirlik-sinifi-ogrencileri-bilgi-yarismasinda-ter-doktu

Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı tarafındandüzenlenen Hazırlık Sınıfları Arası Arapça Bilgi Yarışması İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda yapıldı. Bu yıl ilki düzenlenen “Arapça Bilgi Yarışmasına” ilgi büyüktü.

 Saat 09.00’da başlayan “Hazırlık Sınıfları Arası Arapça Bilgi Yarışması” programına Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyit AVCI, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Şehabettin KIRDAR ve Yrd. Doç. Dr. Nurullah AKTAŞ, Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar ACAT, Öğretim Elemanları, İdari Personel ve  öğrenciler  katıldı. 

Arapça bilgi yarışması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Seyit AVCI, hükmü kıyamete kadar devam edecek olan son kutsal kitap Kur’an-ı Kerimi, bütün insanlığa Arap Dili ile gönderdiğini ifade etmiş, müslüman olan her milletin, Kur’an’ı anlamak için onun dilini öğrenmeye büyük önem verdiğini vurgulamıştır. İlahiyat Öğrencisinin de Kur’an diline aynı özeni göstermesi ancak bunu yaparken “ehliyet ve kolaylaştırıcı” gibi güzel özelliklerle bezenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Daha sonra söz alan Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar ACAT, Kur’an-ı Kerim’i doğru olarak  anlayabilmek için  Arapça bilmenin zorunluluğunun inkâr edilemez bir hakikat olduğunu, bu  dili  iyi bilmeyen bir ilahiyatçının durumunun da; zorunlu olan  araç-gereçi temin etmeden bina yapmaya kalkışan bir ustanın durumuna benzediğini ifade etmiştir.  

Yrd. Doç. Dr. Yaşar ACAT Arapça bilgi yarışması hakkında bilgi verdi. Bilgi sunumunun ardından yarışmacılar sahneye davet edildi. Altı hazırlık sınıfının büyük bir çekişme içinde yarıştığı “Hazırlık Sınıfları Arası Arapça Bilgi Yarışması” programı sonunda I. Öğretim Hazırlık C sınıfı birinci, II. Öğretim Hazırlık C sınıfı ikinci, II. Öğretim Hazırlık B sınıfı da üçüncü oldu. Yarışmanın ilk üç derecesine giren öğrencilere hediyeler verildi. Bunun yanında yarışmaya katılan bütün öğrencilere Şırnak Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu” Kitabı hediye edildi.

Bilgi Yarışmasından Kareler:

23.05.2014 |  İlahiyat Fakültesi