Fakültemiz İkinci Mezunlarını Verdi

fakultemiz-ikinci-mezunlarini-verdi

Fakültemiz ile Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Şırnak Meslek Yüksekokuluna üniversitemizce ortak mezuniyet töreni düzenledi. Soma faciasından dolayı Mühendislik Fakültesi mezunlarının kep yerine madenci beresi taktığı törene; Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akmaz ve Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek’in yanı sıra İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hayri Ceylan, birçok kurum müdürü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gürol Okay, Dekanımız Prof. Dr. Seyit Avcı, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, çok sayıda akademik ve idari personelimiz ile öğrencimiz ile velileri katıldı.

Mühendislik Fakültesi bahçesinde düzenlenen mezuniyet ve kep atma töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr Ali Akmaz’da üniversitenin eğitim işleyişi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Akmaz, Şırnak Üniversitesi’nin bir aile olduğu şiarıyla hareket ettiğini ve gerek kendisinin gerekse de bütün üniversite hocalarının bütün öğrencilerimizi çocuklarından fark gözetmediklerinin altını çizdi. Rektörümüz Prof. Dr. Akmaz, kuracakları Sağlık Kampusu ile Süleymaniye’den, Halep’e, oradan Diyarbakır-Urfa’ya, oradan Batma’na kadar büyük bir coğrafyaya hitap edeceklerini dile getirdi.

Üniversitelerin üniversal özelliklerine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Akmaz, “üniversitelerin vatanı ve çalışma sahası Alaska’dan Vietnam’a kadardır. Biz Şırnak Üniversitesi olarak bu uluslar arası yarışmada iyi sıralara gelmek için çok uğraş veriyoruz. Daha önce 47 Avrupa ülkesinde geçerli olan Ek Diploma hakkını kuruluşumuzdan hemen sonra hak kazanırken şimdi de 4. Lisans mezunu vererek 47 Avrupa ülkesinde iş başvurusu yapılabilinecek Ek Diploma Etiketi hakkını kazandık.  Sizlere diploma formasyonunun en üst düzeyinde eğitim vermeyi her zaman kendimize ilke edindik. ‘Şırnak şartları’ denilen söylemi asla kabul etmedik. Biz, artık kuruluş türküseünü değil, gelişim türküsünü söylüyoruz. Önceliğimiz, öğrencilerimiz oldu her zaman. Ve geldiğim günden beri sürekli yineliyorum; Şırnak Üniversitesi bir ailedir, hocalarıyla personelleriyle, öğrencileriyle ve velileriyle bir ailedir. Hayata gönderirken hepinizin tek tek alınlarınızdan, gözlerinizden öpüyorum” dedi.

  

Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek de Şırnak Üniversitesi’nin Cumhuriyetin ilk yıllarında kapatılan medreseler, tekke ve zaviyelerden sonra eğitimsiz bırakılan Şırnak’ta büyük bir boşluğu doldurduğuna işaret ederek, şöyle konuştu; “bugün, Şırnak Üniversitesi’nden mezun olan siz sevgili öğrenciler, bundan sonra artık sizleri kamu kurumlarının her alanında görmek istiyoruz. Bunun için özveriyle KPSS’ye çalışmak ve sınavda yüksek puan almak durumundasınız. Gerek atılacağınız iş hayatınızda, gerekse de kuracağınız aile hayatınızda başarı ve mutluluklar diliyorum. Sizleri bugünlere getiren sevgili hocalarımıza ve ailelerinize de çok teşekkür ediyorum.”

  

Şırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek’ten sonra ise sırasıyla Şırnak MYO birincisi Halil Aşar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi İrfan Turan, Mühendislik Fakültesi birincisi İsmet Kaman ile İlahiyat Fakültesi birincisi Aycan Suçin Çelik kürsüye gelerek konuşma yaptı. Ardından ise birinceler mezuniyet kütüğüne plaket çaktılar. Ardından ise kendilerine başarı plaketleri verilerek toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. 

12.06.2014 |  İlahiyat Fakültesi