Fakültemiz Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nurullah Agitoğlu ve Doç. Dr. Ahmet Özdemir TRT Kurdi Kanalında Yayınlanan "Hayatın Renkleri" Programına Konuk Olarak Katıldılar.

fakultemiz-ogretim-uyeleri-doc-dr-nurullah-agitoglu-ve-doc-dr-ahmet-ozdemir-trt-kurdi-kanalinda-

Fakültemiz Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nurullah Agitoğlu ve Doç. Dr. Ahmet Özdemir, TRT Kurdi kanalında 04.04.2023 tarihinde yayınlanan Hayatın Renkleri programına konuk olarak katıldılar. 

İslam'da yeme, içmenin önemi ve adabı üzerinde duran öğretim üyelerimiz İslam ve Sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi. İslam'a göre yeryüzünde tükettiğimiz tüm nimetlerden sorumlu olduğumuzu, yeme ve içme hususunda bir müslümanın duyarlı olması, nimetleri israf etmemesi ve sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca yeryüzündeki hiçbir nimetin sınırsız olmadığı, müslüman kişinin yeryüzünü imar eden bir şahsiyete sahip olması gerektiği vurgulandı. Son dönem problemlerinden birinin Obozite ve nimetleri israf olduğunu, ülkemizde dahi yıllık tonlarca ekmeğin çöpe gittiğini belirten Hocalarımız, Hz. Peygamberin bu husustaki örnek şahsiyetine dikkati çektiler. Hocalarımız üzerinde durulan konuyu güncel örneklerle izah ederek, ayet ve hadisler eşliğinde ele aldılar. 

Seyircilerden gelen sorulara da cevap veren öğretim üyelerimiz 2 saat süreyle canlı verilen programın sonunda sunucu ve TRT yetkililerine kendilerine verilen böyle bir fırsattan dolayı teşekkür ettiler.

11.04.2023 |  İlahiyat Fakültesi