Fakültemiz Öğretim Üyeleri Pakistan'da

fakultemiz-ogretim-uyeleri-pakistanda

Üniversitemiz ile NUML Üniversitesi arasında imzalanan Mevlana Ders Verme Hareketliliği Programı Anlaşması kapsamında, üniversitemiz öğretim üyelerinin ders vermesi amacıyla gerçekleşen ziyaretleri verimli geçti. Öğretim Üyelerimiz NUML Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesinin öğretim üyeleri ve master-doktora öğrencileri ile bir araya gelerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular ve birbirlerinin tecrübelerinden istifade ettiler.

Öğretim Üyelerimiz üniversite düzeyinde yapılan akademik etkinliklerin dışında, Allame İkbal üniversitesi, Uluslararası İslam Üniversitesi ve Lahor’daki Pencab üniversitesini de ziyaret ettiler. Pakistan’da yaygın olan yerel medreseleri de ziyaret eden öğretim üyelerimiz buralardaki eğitim-öğretim müfredatı ile ilgili bilgi aldılar. Bu kapsamda Lahor’da Eşrefiye Medresesi ve İslamabad’da İslam Araştırmaları Enstitüsü adlı medreseyi inceleyen hocalarımız kardeş ülke Pakistan’ın kültürel, tarihi ve sosyal yapısı hakkında da izlenimler edindi.

Çok sıcak bir ilgi ve misafirperverlik ile karşılanan hocalarımız Mevlana programı kapsamında NUML üniversitesi öğretim üyelerini de Şırnak Üniversitesine davet ettiler. 

 

Pakistan ziyaretinden kareler:

18.02.2015 |  İlahiyat Fakültesi