Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet ÖZDEMİR, "Vaaz ve Hutbelerde Hadislerin Kullanımı" Konulu Bir konferans Verdi

fakultemiz-ogretim-uyesi-doc-dr-ahmet-ozdemir-vaaz-ve-hutbelerde-hadislerin-kullanimi-konulu-bi

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet ÖZDEMİR,  İlimiz müftülüğü personeline Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde  "Vaaz ve Hutbelerde Hadislerin Kullanımı" Konulu Bir konferans Verdi.

Hocamız Konferansta özetle;

 “Vaaz, hutbe ve irşad faaliyetlerde Kuran’la beraber başvurulacak en önemli kaynak şüphesiz Hz. Peygamberin sünneti ve hadisleridir. Ulema sahih hadisleri toplamak için önemli uğraşlar vermiş ve kütüb-i sitte gibi önemli hadis mecmuaları oluşturmuşlardır. Bizlere düşen irşad faaliyetlerimizde sahih hadis kaynaklarına müracaat etmektir” ifadelerini kullandı.

“Sünnet Kur’an’ın Yaşama Aktarılmış Halidir.”

Doç. Dr. Ahmet ÖZDEMİR hocamız; sözlerini şu şekilde bitirdi: “Sahih hadis eserlerinden hadisler nakledilirken mutlaka ilgili hadisin şerhine bakmak gerekir. Zira hadisler arasında nasih/mensuh, mutlak/mukayyed, ‘amm/has gibi hususlar olabilir. Dolayısıyla bir hadisi doğru anlamanın en önemli yolu İbn Hacer, Ayni, Suyuti ve Nevevi gibi alimlerin şerh kitaplarına bakmaktır. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının Hadislerle İslam, Kur'an Yolu Tefsiri gibi eserleri başucu müracaat ettiğimiz kaynaklar olmalıdır. Unutmayalım ki, Hz Peygamberin Hadis ve Sünneti olmadan Kur’an’ı sağlıklı bir şekilde anlamak mümkün değildir. Sünnet Kur'an'ın yaşama aktarılmış halidir.”

22.05.2023 |  İlahiyat Fakültesi