Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Şehabeddin KIRDAR Tarafından “İlahiyatçıların Entegrasyonu Sorunu” Konulu Bir Konferans Verildi.

fakultemiz-ogretim-uyesi-yrddocdrsehabeddin-kirdar-tarafindan-ilahiyatcilarin-entegrasyonu-sorun

 

        Yrd. Doç. Dr. Şehabeddin Kırdar, sunumunda, günümüzde ilahiyat mensuplarının nasıl bir kişilik kazanmaları gerektiği ve dini açıdan ilahiyat hocalarının ve öğrencilerinin sorumluluklarının fazlalığına değindi. Kırdar, günümüzde özellikle öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getirerek, “İlahiyatçı dinden sorumlu olduğu gibi, o dini aktarmakla da sorumludur” dedi. 

 

        Günümüzde teknolojinin hızla ilerlediğini, insanların buna bağlı olarak daha fazla şeyle meşgul olduğunu, dolayısıyla dini yaşantıda daha hassas olunması gerektiğinin altını çizdi.

 

      Yrd. Doç. Dr. Kırdar, öğrencilerin İlahiyat Fakültelerinde okumanın önemini yeterince kavrayamadıklarını ifade ederek, her öğrencinin eğitim gördüğü süre zarfından mutlaka hocalarından en üst seviyede istifade etmesi gerektiğinin altını çizdi. Her ilahiyat mensubunun dini en iyi şekilde anlamak ve onu başkalarına aktarmakla sorumlu olduğunu dile getiren Kırdar, ilahiyatçı kimliğine sahip herkesin bu bilinçte olması gerektiğini vurguladı. 

 

 

25.12.2013 |  İlahiyat Fakültesi