Fakültemiz Okutmanlarından Nezir ALCHIKH’in "Modern Çağda Toplumsal Çöküşün Nedenleri" İsimli Konferansı Büyük İlgi Gördü.

fakultemiz-okutmanlarindan-nezir-alchikh-in-modern-cagda-toplumsal-cokusun-nedenleri-isimli-konfer

       

         Fakültemiz Okutmanlarından Suriye Uyruklu Nezir ALCHIKH, Fakültemiz Amfisinde Fakültemiz Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerine "Modern Çağda Toplumsal Çöküşün Nedenleri"isimli bir konferans sundu.

 

          

      Fakültemiz Amfi Salonunda gerçekleştirilen konferansa Dekanımız Sayın Prof.Dr. Seyit AVCI, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Hamdi GÜNDOĞAR ile akademik personel ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

 

   

  Nezir ALCHIKH toplumsal çöküşe neden olan sebepleri teker teker sıraladıktan sonra mezhep ve etnik çatışmaların, modern toplumlarda telafisi mümkün olmayan hasarlara yol açtığını ve doğu toplumlarının bu yüzden devamlı şekilde güç odakları tarafından kullanıldığına işaret etmiştir.

 

 

        Nezir ALCHIKH, toplumun sahip olduğu temel değerlerin sağlıklı bir şekilde sonraki nesillere aktarılması için mevcut yapının korunarak sosyal dengenin kurulması gerektiğine değinmiş sonra da iyiliği emredip, kötülüğü yasaklayan gönüllülerin iyi bir performans yürütmeleri gerektiğini ifade etmiştir. Çünkü İyiliği emredip kötülük ve bozgunculuktan sakındıran kimselerin veya kurumların olmadığı toplumların çöküşleri daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Bunun önüne geçmek için de anne babaların çocukların eğitimine daha fazla mesai harcamaları gerektiğini ifade etmiştir. Bir diğer ifade ile toplumların kaderi o toplumdaki sâlih anne babaların etkinliğine bağlı olduğunu belirtmiştir.

 

           Konferans soru ve cevap bölümüyle son buldu.

19.12.2013 |  İlahiyat Fakültesi