Fakültemiz tarafından “Antroposen Çağında Postinsan ve Adalet” Konulu Konferans Düzenlendi

fakultemiz-tarafindan-antroposen-caginda-postinsan-ve-adalet-konulu-konferans-duzenlendi

Fakültemiz tarafından 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Bilimsel Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konferans serileri tüm hızıyla devam ediyor. Dün de “Antroposen Çağında Postinsan ve Adalet” adlı konferans Dr. Öğr. Üyesi Nazan YEŞİLKAYA tarafından 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde verildi. Takdimini Arş. Gör. Dr. Mustafa YILDIZ’ın yaptığı konferansa Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Şehmus ÜLKER, Fakülte Sekreterimiz Necmettin BALIK başta olmak üzere akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Nazan YEŞİLKAYA, yeni teknolojilerle insanı makineden ve makineyi de insandan ayırt etmenin mümkün olamayacağı ve biyolojik insanın makine zekâsı ve ağ bağlantılarıyla bütünleşeceği zamanlara doğru yol aldığımızı ve antroposen çağını deneyimlediğimizi ifade etti. Gelecekte bizi nelerin beklediğine ilişkin sorgulamalarda bulunan YEŞİKAYA, yeni teknolojiler ile şekillenen yeni insan metaforunu felsefi antropoloji ve adalet perspektifinden değerlendirerek yaşanan paradigma değişikliğini anlattı.

\n\n

Nazan YEŞİLKAYA, devamında genetik mühendisliği ile insanlığı ve içinde yaşadığımız toplumu radikal biçimde geliştirmeyi planlayan bilim ve teknolojinin mükemmel insanı tasarlama girişimlerini ontolojik zeminde bir sorgulamaya tabi tutarak adaletin yeni insanla ilişkisine değindi.

\n\n

Konferans soru-cevap faslıyla tamamlandı ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şehmus ÜLKER’in, Dr. Öğr. Üyesi Nazan YEŞİLKAYA’ya sunumdan dolayı katılım belgesi takdimi ile son buldu.

\n\n

\n\n

23.03.2022 |  İlahiyat Fakültesi