Fakültemiz tarafından "Kur-ân Bize Yeter Söylemi" Konulu bir Konferans Düzenlendi.

fakultemiz-tarafindan-kur-n-bize-yeter-soylemi-konulu-bir-konferans-duzenlendi

Fakültemiz tarafından Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Enbiya YILDIRIM'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kur-ân Bize Yeter Söylemi"  konulu bir Konferans düzenlendi. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin GÜNEŞ, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim BAZ, İlimiz Müftüsü sayın Mehmet TAŞTAN ve Fakültemiz Akademisyenleri ile öğrencileri katıldı.

Prof.Dr. Enbiya YILDIRIM konuşmasında özetle:

İslam dininin iki kaynağı olan Kur'an ve Sünnet'in değerinden ve Müslümanın yaşantısında nerede olması gerektiğinden bahsetti. Bu kaynaklardan hadisler üzerindeki eleştirenlerin haklı ve haksız yönlerini, dünyada ve Türkiye'de hadisleri inkar eden grupların yanlış yöntem ve sonuçlarına ile İslam'ın ilk dönemlerinden bu yana tartışılan sorunlu konuları ve bunların çözümünde ilahiyat hocaları ve öğrencilerine düşen görevlere değindi. Son olarak çözüme ulaşırken Müslümanların birbirlerini kırmadan ve yaftalamadan hareket etmeleri gerektiğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı.

Konferansın son bölümü soru-cevap, kitap imzalama ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin GÜNEŞ ile Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç.Dr. İbrahim BAZ'ın Prof.Dr. Enbiya YILDIRIM'a hediye takdimi ile son buldu.

27.05.2022 |  İlahiyat Fakültesi