Fakültemiz Tarafından “Müslüman Kimliğin İnşasında Ana Parametreler” adlı seminer düzenlendi.

fakultemiz-tarafindan-musluman-kimligin-insasinda-ana-parametreler-adli-seminer-duzenlendi

Fakültemiz tarafından düzenlenen Güz Konferansları Bilimsel Etkinliklerinin üçüncüsü gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Aykut KAYA'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta:

‘Müslüman Kimliğin İnşasında Ana Parametreler’ konusu ilk inen ayetler çerçevesinde ele aldığı konuşmasında, Allah’ın insanlığa verdiği ilk mesajların ilk muhataplar tarafından nasıl anlaşıldığı, nasıl bir zihinsel dönüşüm geçirildiğini söyledi. İlk verilen mesajların müslüman kimliği oluşumunda kurucu ilkeler olduğu vurgusunu yaptı. Bu bağlamda Cahiliye dönemi tanrı tasavvuru, peygamber tasavvuru, ibadet anlayışı Kur’ân çerçevesinde belirtilerek İlk inen vahiylerin bu tasavvurları nasıl bir düzenleme getirdiğini belirten KAYA, konuşmasının son bölümünde Özellikle tevhid ilkesinin merkeze konularak insanları yeniden Allah’a kul olmaya davet edildiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans soru-cevap faslıyla tamamlandı ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Abdulbaki DENİZ’in Dr. Öğr. Üyesi Aykut Kaya’ya sunumdan dolayı katılım belgesi takdimi ile son buldu.

8.12.2022 |  İlahiyat Fakültesi