Fakültemizce “Hz. Peygamberimizin Davet Metodu” Konulu Konferans Düzenlendi

fakultemizce-hz-peygamberimizin-davet-metodu-konulu-konferans-duzenlendi

Fakültemizce düzenlenen “Hz. Peygamberimizin Davet Metodu” konulu konferans 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi 1‘nolu salonunda yapıldı. Konferansa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, akademik personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

 

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Hüseyin Güneş, “İlahiyat Fakültesi 10. yılını geride bıraktı. Fakültemizin ilerlemesinde öğretim elamanlarımız ve öğrencilerimizin gayreti çok büyük. Temel hedefimiz fakültemizi daha ileri noktalara taşımak. Ayrıca İlahiyat Fakültesi olarak 2 hafta arayla konferanslar düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Ümmet olma bilincinin gerekliliği üzerine yaptığı konuşmasında, “Ümmet olmanın bir yöntemi de akademik yaşamdan geçmektedir. Ümmet olma bilinci bireyi yaşatır. Ümmet olmak, tuğla parçalarının örülmesi gibidir. Yavaş yavaş ve bilinçli bir şekilde oluşturulacak bir yapıdır.” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Moderatörlüğünü ve tercümanlığını Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölümü Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi  Yaşar Acat’ın yaptığı konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Abdollah Almousa oldu. Almousa, “Nebevi Davet Metodunun İki Kanadı Akıl ve Duygular” üzerine verdiği konferansında,  Peygamberimizin Vaaz ve Hitabeti kullanması ile Şefkatli ve Merhametli Bir Yol İzlemesi konularını detaylı bir şekilde anlattı.  Hz. Peygamberin duygulara hitap eden davet metodunda,  şefkatli ve merhametli bir yol izlenmesi diğer metot da ise  aklın  kullanılması  ile akli ve duygusal kavramların  birlikte kullanılması üzerine konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Konferans, soru-cevap faslının ardından sona erdi.

12.03.2019 |  İlahiyat Fakültesi