Fakültemizce Kudüs Konulu Konferans Düzenlendi

fakultemizce-kudus-konulu-konferans-duzenlendi

Fakültemiz tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi İslam İlimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler'in  konuşmacı olarak katıldığı "Kudüs" Konulu konferans düzenlendi.   

 

 

Üniversitemiz 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi 1’nolu salonunda gerçekleştirilen Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan,  Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Baz, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Hüseyin Güneş, İİBF Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı.

 

 

Konferansın açılış konuşmasını Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Hüseyin Güneş yaptı. Dekanımız, “Afyondan Şırnak’a gelen Prof. Dr. Mustafa Güler hocamıza öncellikle teşekkürlerimi iletiyorum. İslam Hukukunda eğer bir yer camii ise o yer sonuna kadar camiidir. Kudüs’te İslam Coğrafyasındadır ve ilelebet böyle kalacaktır.” dedi.

 

  

 

Takdim konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, “Şırnak Üniversitesi olarak etkinliklerimiz devam etmekte. Kudüs bizim için, İslam için önemli bir yer. Bu anlamda bizler ve gençler hocamızın bilgilerinden istifade edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

 

 

Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Güler, 1847’den günümüze Filistin toprakları, Kudüs’ün geçmişten günümüze tarihi yapısı, kutsal emanetler, Kudüs’ün bugünkü durumu, Kudüs’te yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerine önemli açıklamalar yaptı. Güler,  gençlere özellikle Kudüs ile ilgili proje ve araştırma yapmaları hususunda önerilerde bulundu.

 

 

Konferans soru-cevap kısmından sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

8.04.2019 |  İlahiyat Fakültesi