FAKÜLTEMİZCE KÜLTÜR MERKEZİNDE DÜZENLENEN 'GENÇLİK ŞÖLENİ'

fakultemizce-kultur-merkezinde-duzenlenen-genclik-soleni

         Kültür Merkezinde düzenlenen 'Gençlik Şöleni'ne Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ayhan DEMİRBAŞ, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Seyit AVCI, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Hamdi GÜNDOĞAR, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim BAZ, akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda genç katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konumasında Dekanımız Sayın Prof. Dr. Seyit AVCI “Allah kelamı en yüce kelam, Peygamber Efendimizin yolu da en güzel yoldur. Bizler eğer yerimizde durup 'dünya bize gelsin' dersek, mesuliyetimizi yerine getirmemiş oluruz. Bunun yerine 'dünya bizi bekliyor, Allah kelamını ve Efendimizin yolunu göstermemiz gerekir' dersek, o zaman üzerimize düşen görevi yerine getirmiş oluruz.. İslamı yaymak bizim en büyük mesuliyetimizdir. İlahiyatın görevi Allah’ın kelamını herkese, her tarafa götürmek ve insanları Allah’a yaklaştırmaktır” dedi. 

Programın konferans bölümünde Genç Dergi Editörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Lütfi Arslan ise Türkiye’de çok güzel gelişmelerin yaşandığına işaret ederek, şöyle konuştu; “Eskiden Kur’an-ı Kerim ahırlarda gizlice okutuluyordu. Çok şükür o günler geride kaldı. Türkiye değişti. Sadece Türkiye değil, 200 yıldır materyalist felsefenin iğdiş ettiği Batı da değişiyor. 20 gencimizi, 15 günlüğüne Afrika’ya gönderdik. Dönüşte her biri birer Fatih, birer Yavuz, birer Abdulhamid olmuştu. Biz sığ düşünemeyiz, küçük kalamayız. Osmanlı hinterlandında insanlar bizi bekliyor. Sadece Osmanlı hinterlandı değil, bütün dünya bizi bekliyor. ‘Evlenelim, işimiz, gücümüz olsun, küçük yaşayalım’ deme hakkımız yok. Artık dünyaya bakış açımızı değiştirmeliyiz. Bizler ki Kur’an’a hizmetle şeref bulmuş bir milletiz. Ne zaman ki Kur’an’a hizmeti bıraktık, ne olduğumuzu unuttuk ve şaşırmış, yolunu bilmeyen bir millet olduk.” dedi.

Genç stand-up’çı Samet Demir ise “bizlere mizahı belden aşağı espri olarak algılattırdılar. Oysa mizah edeple de yapılır” diyerek sahnede yaptığı esprilerle salondakilere neşeli dakikalar yaşattı. 

Şölen, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Demirbaş’ın şölene davetli olarak katılan Genç Dergi ekibine, üniversitemizin yayınlarının armağan edilmesiyle son buldu. 

21.05.2012 |  İlahiyat Fakültesi