Fakültemizce “Mutezili Gelenekte Haber Teorisi” Konulu Bir Konferans Düzenlendi

fakultemizce-mutezili-gelenekte-haber-teorisi-konulu-bir-konferans-duzenlendi

Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Abdulvasıf Erarslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Mutezili Gelenekte Haber Teorisi” 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Ebul-iz El Cezeri'de gerçekleştirildi. Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Baz,Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş ve akademik- idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş: Doktora tezlerini bitiren akademisyenlerin çalışmalarını bir konferans formatında daha geniş bir kitleye ulaştırmalarını sağlamak için böyle organizasyon serisi başlattıklarını söyledi. Dört beş senelik titiz bir çalışmanın ürünü olan bilimsel araştırmaların sunumu açısından bu tarz etkinliklerin kıymetli ve değerli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güneş “Bu konferanslara başta araştırma görevlilerimiz olmak üzere akademisyenlerimizin, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin katılmasını önemsiyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Yapılan açılış konuşmasından sonra Dr. Öğr. Üyesi Abdulvasıf Erarslan “Mutezili Gelenekte Haber Teorisi” adlı araştırması hakkında bilgi verdi.Dr. Öğr. Üyesi Eraslan,Mutezile Mezhebi’nin Hicri birinci asrın başlarında Basra'da ortaya çıktığını ifade etti. Sözlerine “İslam’ın temel bilgi kaynağı Kur’an, Kur’an'ın Allah’ın sözü olduğunun ispatı, Kur’an’ın mucize olması, mucizenin de olağanüstü olduğunun tespiti haber vasıtasıyladır. İslam Dini’nin İkinci kaynağı olan sünnet ve hadis de birer haberdir. Ayını şekilde görmeyenler için Hz. Peygamber’in varlığı ve peygamberliğinin ispatı da haber vasıtasıyladır. Dolayısıyla haber, dini bilgilerin en önemli kaynağıdır.” İfadelerini kullandı.

Konferans belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

30.10.2019 |  İlahiyat Fakültesi