Fakültemizde Arapça Seminerler

fakultemizde-arapca-seminerler

Fakültemizce düzenlenen ve Dr. Muhammed Rachid el-Dershawi’nin konuşmacı olarak katıldığı Arapça Seminerler Serisinin ikincisi Fakültemiz anfisinde gerçekleştirildi. Programın sunumu Arapça olarak yapılırken tercümesi ise Dr. Öğr. Üyesi Emin CENGİZ tarafından yapıldı.

\n\n

“Kur’ân-ı Kerîm’in İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin Hayatındaki Rolü” konulu seminerde, İlahiyat Fakültesi öğrencisinin hayatın her aşamasında Kur’ân merkezli düşünmesi ve hareket emesi gerektiğine vurgu yapan Dr. el-Dershawi, yüce Allah’ın kullarına bahşettiği rahmet cinsinden rızıkların başında Kur’ân’ın geldiğini, bu nedenle bu mesaja bizi iletecek her ilme büyük bir ihtimam göstermek gerektiğine vurgu yaptı. Kur’ân’ı anlamaya vesile olması ve ona götüren en önemli araçlardan biri olması hasebiyle Arap dilinin öğrenilesinin son derece önemli bir husus olduğunu dile getirdi.

\n\n

Arapça seminerler serisinin sonuncusu Fakültemiz Öğr. Gör. A. Said AL-HUSSAIN tarafından verildi. "Tasavvufta İlahi Aşk" konulu seminer yine Fakültemiz anfi salonunda gerçekleştirildi

\n\n

Her iki seminere de Fakültemiz Dekanı Sayın Prof Dr. Hüseyin GÜNEŞ, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nurullah AGİTOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Şehmus ÜLKER ile Fakültemiz idari ve akademik kadrosunun pek muhterem çalışanları ve kıymetli öğrencilerimiz iştirak ettiler.

14.10.2021 |  İlahiyat Fakültesi