Fakültemizde Mezuniyet Coşkusu

fakultemizde-mezuniyet-coskusu

Fakültemiz Mezuniyet töreni Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülaziz Hatip, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Hüseyin Güneş, öğrenciler, aileleri, üniversitemiz akademik ve idari personelinin yoğun katılımıyla 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Kur’an Kerim tilaveti ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı V. Prof. Dr. Hüseyin Güneş öncelikle öğrenci ailelerine hürmetlerini sundu. Güneş, “Anne, babaların ve öğrencilerimizin heyecanına bizler de burada ortak oluyoruz. Çiftçilerin en mutlu olduğu dönem hasat zamanıdır. Biz de şu an burada kendi hasadımızı topluyoruz. Hepimiz burada öğrencilerimizin mezuniyet sevincine ortağız. Beş yıl boyunca öğrencilerimiz alın teri döktüler, okudular ve heybelerini doldurdular. Öğrencilerimiz bundan sonra diplomalarını alarak hizmete başlayacaklar. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum. Kendilerini nice nice güzel hizmetlerde görmeyi diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Törende Üniversitemiz öğrenci konseyi başkanı Ömer Keleş yaptığı konuşmasında beş yıl boyunca yaşadıkları zorlukların yanında bir o kadar da mutlu anlara şahitlik ettiklerini ifade etti.  Keleş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’a öğrenci merkezli yöneticilik anlayışı için teşekkür etti. Ayrıca hocalarına, İlahiyat Fakültesi’nin idari personeline ve ailellerine teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi.

Fakültemiz birincisi Emine Akıncı, üniversite öğrencisi olarak geçirdikleri eğitim-öğretim döneminde nice anı ve güzel duygunun eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde bayrağı bir sonraki arkadaşlarına teslim ettiklerini söyledi. Üzerlerinde emeği geçen bütün hocalarına, arkadaşlarına ve ailesine şükranlarını sundu.

Törende kapanış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülaziz Hatip, “Her son yeni bir başlangıçtır. Siz değerli mezunlarımız fakültemizin fidanlığına dahil oldunuz. Şimdi topluma güzel baharlarda meyveler verme vakti sizde. Sizler sağlam bir o kadar da köklü bilgilere sahip olmalısınız. Tıpkı bir maya gibi girdiğiniz toplumu değiştirip dönüştürebilmelisiniz. İki günü eşit geçen insan aldanmıştır. Bugün dünden farklı, yarında bugünden farklı olmalıdır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler inşallah topluma güzel bir rehber ve vizyon kazandıracaksınız. Hocalarınız sizlere bilgiler, ilimler verdiler. Aileleriniz büyük fedakarlıklarda bulundular. Allah hepinizin mükafatını bol eylesin.” ifadelerinde bulundu.

Katılımcıların ilgiyle izlediği tören öğrencilerin hazırlamış oldukları slayt gösterisi, Farklı Hikayelerin Ortak Durağı adlı kısa film, hocalarımızın enleri adlı slayt gösterimi, şiir dinletisi, Huseyniko adlı skeç, öğrenci enleri isimli slayt gösterisi, hocalarla röportaj, öğrenci evrimi konulu slayt gösterisi il devam etti. 

Törende fakülte 1’incisi, 2’ncisi ve 3’üncüsüne plaket ve hediye takdim edildi. Sonrasında mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Tören kep atma ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

2.05.2019 |  İlahiyat Fakültesi