Fakültemizin Düzenlemiş Olduğu Güz Konferansları Bilimsel Etkinlikleri Devam Ediyor

fakultemizin-duzenlemis-oldugu-guz-konferanslari-bilimsel-etkinlikleri-devam-ediyor

Fakültemizin düzenlemiş olduğu Güz Konferansları Bilimsel Etkinlikleri devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın “Tarih Şuuru” konulu konferansı gerçekleştirildi. Fakültemiz Akademisyen ve Öğrencileriin yoğun bir ilgi gösterdikleri konferans, Sırma'nın hürriyete ithafen kaleme aldığı şiiri okumayla başladı.

Konferansta tarih şuurunun milli birlik ve beraberliğimizin devamı için ne kadar önemli olduğu, dinin bu konuda bir harç görevi gördüğü vurgulandı. Tarihi bilmemenin veya yanlış bilmenin bizlere çok büyük bedellere mal olacağının altı çizildi. Hocanın yer yer konuyla ilgili hatıralarını da nakletmesi dinleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Konferans Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş’in Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’ya teşekkür belgesi takdimi ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

2.12.2022 |  İlahiyat Fakültesi