Öğretim Üyelerimiz Mevlana Programı Kapsamında Punjab Üniversitesini Ziyaret Etti

ogretim-uyelerimiz-mevlana-programi-kapsaminda-punjab-universitesini-ziyaret-etti

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar ACAT ile İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi RENCBER, 2014-2015 Öğretim Yılı Mevlana Ders Verme Hareketliliği Programı kapsamında 10-21/01/2014 tarihleri arasında Pakistan’ın Lahor kentinde bulunan Punjap Üniversitesi ile İslamabad Uluslar arası İslami Bilimler Fakültesine ziyaretlerde bulundular.

Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKMAZ Bey’in katkıları ile iki üniversite arasında imzalanan Mevlana Ders Verme Hareketliliği Programı Anlaşması kapsamında, üniversitemiz öğretim üyelerinin ders vermesi amacıyla gerçekleşen ziyaretleri çok verimli bir şekilde neticelenmiştir. Öğretim Üyelerimiz Punjab Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi ile Şarkiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin hoca ve talebeleri ile bir araya gelerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmuş ve birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmişlerdir.

Öğretim Üyelerimiz üniversite düzeyinde yapılan akademik etkinliklerin dışında, Türk kültür mirasının önemli bir kısmını da sınırlarında barındıran kardeş ülke Pakistan’ın kültürel, tarihi ve sosyal yapısı hakkında da önemli izlenimler edinmişlerdir.

  

3.02.2015 |  İlahiyat Fakültesi