Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kayıt-Kabul Koşulları Açıklandı.

pedagojik-formasyon-egitimi-sertifika-programi-kayit-kabul-kosullari-aciklandi

 

Mardin Artuklu Üniversitesinden Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına

İlişkin Açıklama

 

ÖSYM Tarafından Yapılan Merkezi Yerleştirme Dışında Mezuniyet Aşamasında Olanlar ve Mezunlar İçin Başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Açıklama

            Üniversitemizde verilecek Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için YÖK tarafından toplam 400 kontenjan belirlenmiştir. Kontenjanlar, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi itibariyle son sınıfta, mezuniyet aşamasında ve mezun durumunda bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve diğer üniversitelerin öğrencilerine ayrılacaktır. Merkezi yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyen ya da yerleştiği halde kayıt yaptırmayan eski mezunlar da başvuruda bulunabilecektir.

            Başvurular aşağıdaki tabloda belirtilen alanlardan alınacaktır. Toplam kontenjanın alanlara göre dağılımı, belirlenen alanlara başvurular bittikten sonra alanlar bazında yapılan başvuru sayıları dikkate alınarak belirlenecektir. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazananların alanlara göre asil ve yedek listeleri ilan edilecektir. Kesin kayıt için belirlenen sürenin sonunda boş kalan kontenjanlara yedek listelerden kayıtlar alınacaktır. Başvuran adayların sıralamasında YÖK tarafından belirlenen şu kriterler esas alınacaktır:

1. Öğrencilerin bulunduğu sınıf (son sınıfta olup alttan dersi bulunması nedeniyle mezun olamayanlar) ya da lisans mezuniyeti akademik ortalaması,

2. Öğrencilerin alt dönemlerden dersi olup olmaması,

            Not ortalamasına ilişkin transkript 100’lük sisteme göre değerlendirilecektir. 4’lük istemde olan notlar, YÖK tarafından belirlenen tabloya göre 100’lük sisteme çevrilecektir. Adayların sıralamasında birinci kritere göre eşitlik olması durumunda ikinci kriter dikkate alınacaktır.

            Başvuruların Alınması

            Başvurular, elden veya posta yolu ile yapılabilecektir. Ancak posta veya kargo yoluyla yapılacak başvurularda belgelerin son başvuru tarihinde saat 17: 00’da kayıt bürosuna ulaşmış olması gerekmektedir. Ulaşmadığı takdirde, sorumluluk adaya aittir. Başvurularda istenen belgeler:

1. Başvuru dilekçesi (Ek-1’de)

2. Lisans mezunları için Onaylı Mezuniyet Belgesi ya da Diploma (Yurtdışındaki üniversitelerden yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir); 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi itibariyle son sınıfta olan öğrenciler (son sınıfta olup alttan dersi bulunması nedeniyle mezun olamayanlar) için Öğrenci Belgesi,

3. Lisans Mezunları için Onaylı Lisans Not Transkripti, mezuniyet aşamasında olanlar için bulundukları sınıfa ait akademik not ortalamasını gösterir belge,

4. Onaylı nüfus cüzdan fotokopisi,

            Onaylı istenen belgelerin herhangi bir resmi kurum amiri tarafından “Aslı gibidir” denilerek imzalanıp mühürlenmiş olması yeterli olacaktır.

            Başvuru Tarihleri: Başvurular 30.06.2014-04.07.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

            Sonuçların İlanı: 07.07.2014

Kesin Kayıt Tarihleri: 07.07.2014-11.07.2014

Yedek Kazananların İlanı:11.07.2014

Yedek Kazananların Kesin Kayıtları: 14-15.07.2014

            Akademik Takvim

            İki dönem halinde uygulanacak eğitim programının akademik takvimi şu şekilde uygulanacaktır. Birinci dönem 2013-2014 öğretim yılı “Yaz Okulu” şeklinde, ikinci dönemi ise 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde verilecektir. Derslerin başlama ve bitişlerini gösteren akademik takvim, kesin kayıtlardan önce duyurulacaktır.

            Başvuru Alınacak Alanlar

S. No

Öğretmenlik Alanları

Öğretmenlik Alanlarına Başvurabilecek Yükseköğretim Programları

1

Tarih

Tarih Bölümü

2

Türk Dili ve Edebiyatı

1. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

2. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü

3. Türk Halkbilimi Bölümü

3

Felsefe

1. Felsefe Bölümü

2. Sosyoloji Bölümü

4

Hasta ve Yaşlı Hizmetler

1. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

2. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

3. Ergoterapi Bölümü

4. Hemşirelik Yüksekokulu

5. Sağlık Memurluğu/Bölümü

6. Hemşirelik/Bölümü

7. Ebelik/Bölümü

8. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

5

İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri / Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

1. Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi

2. İlâhiyat, İlahiyat Bilimleri, Dini İlimler,İslami İlimler Fak.

3. İlahiyat

4. Dünya Dinleri

5. Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları

6. İslam Bilimleri

7. İslami İlimler

6

Görsel Sanatlar

1. Resim

2. Geleneksel Türk Sanatları

7

Sanat Tarihi

1. Sanat Tarihi Bölümü

2. Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Sanat Tarihi Anabilim Dalı

 

Başvuru Adresi: Adayların başvuruları Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Yenişehir/MARDİN adresinde yapılacaktır.

27.06.2014 |  İlahiyat Fakültesi