Prof. Dr. Ömer DUMLU Fakültemizde

prof-dr-omer-dumlu-fakultemizde

Fakültemiz tarafından Bahar Dönemi Bilimsel Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferanslar serisinin dördüncüsü  İ.İ.B.F Konferans Salonunda düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer DUMLU'nun konuşmacı olarak katıldığı ''Kur'an-a göre İyilik ve İyi İnsan '' konulu konferansa Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. M. Nuri NAS, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Sayın Yrd. Doç. Dr. M. Nurullah AKTAŞ, Fakültemiz Akademik Personel'i ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

 

 

Konferas  Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR'ın açılış konuşması ile başladı.

Prof. Dr. Ömer Dumlu ''Kur'an’a göre İyilik ve İyi İnsan'' konulu konferansında İslamı anlatan tebliğcilerin iyi bir insan olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Müslümanlar birbirine karşı merhametli, düşmanlarına karşı uyanık olmalıdır şeklinde devam eden Prof. Dr. Dumlu: Bakara Suresinin 177. Ayeti üzerinden “birr” in yani iyiliğin tanımını yaptı.

 

  

Büyük ilgi gören konferans Soru cevap bölümü ile sona erdi.

 

  

Konferansın ardından Prof. Dr.  Ömer DUMLU’ya hediyelerini takdim eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Nuri NAS Prof. Dr. DUMLU’nun Şırnak’a gelerek böyle bir konferans vermesinin büyük bir iyilik olduğunu ifade etti.

 

21.05.2015 |  İlahiyat Fakültesi