Şırnak-Bükreş Arasında Eğitim Köprüsü Kuruldu

sirnak-bukres-arasinda-egitim-koprusu-kuruldu

Türkiye’nin yeni devlet üniversiteleri arasında yer alan Şırnak Üniversitesi ile Bükreş Üniversitesi arasında eğitim köprüsü kuruldu. Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İbrahim KUTLUAY ve Yrd. Doç. Dr. Abdulmuttalip ARPA, Erasmus Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde Bükreş Üniversitesi Arapça Bölümü’nde düzenlenen programa katıldılar.

Bükreş Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Arapça Bölümü Koordinatörü Prof. Dr. George GRİGORE’nin misafiri olarak üniversitede bir hafta boyunca ders veren Doç. Dr. İbrahim KUTLUAY ve Yrd. Doç. Dr. Abdulmuttalip ARPA’yı, Rumen öğrencilerin Arapçaya ilgi ve seviyesi şaşırttı.

Bir haftalık ders hareketliliği sırasında önemli bilgi alış verişi yaşadıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Abdulmuttalip ARPA şu değerlendirmeleri yaptı. “Romanya’da Arapça’nın ne kadar güzel öğretildiğini, hocaların seviyesini gördük. Arapça bölümüne olan öğrenci ilgisini yakından müşahede ettik. Birinci sınıftan son sınıfa kadar öğrenciler Arapça konuştu, merak ettikleri konularda sorular yönelttiler.”

Şırnak Üniversitesi Erasmus Program Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim KUTLUAY  ise yaptığı konuşmada Şırnak Üniversitesi’nin 2008 yılında kurulmasına rağmen 2010’dan itibaren Erasmus anlaşmalarını yapmaya başladığını belirtti. KUTLUAY “Bugüne kadar Romanya’dan Almanya’ya kadar 11 farklı Avrupa ülkesiyle anlaşmalar yaptık. 10 öğrencimizi değişim programı çerçevesinde yurt dışına gönderdik. Biz de buraya ders verme hareketliliği çerçevesinde geldik. Erasmus’un ortak dili İngilizce. Ancak bu programdaki dil ise Arapça. Bükreş Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Arapça Bölümü ile Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında yapılan bir program bu. Derslere girerek tecrübelerimizi paylaştık. Burada çok başarılı hocalar var. Arapçayı gayet başarılı şekilde öğretiyorlar. Bunu yerinde gördük. Bizim Arapça konusunda tek sıkıntımız öğrenilen dili tatbik etmemek.” değerlendirmesinde bulundu.

Erasmus eğitim hareketliliği programının ikincisi ise önümüzdeki dönemde yapılacak ve bu kez Bükreş Üniversitesi Bölüm başkanı Prof. Dr. George Grigore Şırnak Üniversitesi’ni ziyaret ederek öğrencilere ders verecek. 

31.10.2012 |  İlahiyat Fakültesi