Uluslararası Molla Ahmed El-Cezeri Sempozyumunda Fakültemiz Öğretim Üyeleri Bildirilerini Sundular.

uluslararasi-molla-ahmed-el-cezeri-sempozyumunda-fakultemiz-ogretim-uyeleri-bildirilerini-sundular

Şırnak Valiliği, Üniversitemiz, Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Belediyesinin iş birliğinde ilki düzenlenen Uluslararası Molla Ahmed El-Cezeri Sempozyumu Cizre Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

\n\n

Sempozyumun ikinci oturumunda Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Özdemir “Melayê Cizîrî Divanı’ndan Peygamber Tasavvuru” ve Doç. Dr. Nurullah Agitoğlu ise “Melayê Cizîrî’nin Divanı’nda geçen bazı hadisler üzerine değerlendirme” başlıklı bildirilerini sundular.

\n\n

Sempozyumun dördüncü oturumunda yine fakültemiz Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ruhullah Öz “Molla Ahmed el-Cezeri’nin Tasavvufunda Marifet Muhabbet İlişkisi” adlı bildirisini sunarken beşinci oturumunda Doç. Dr. İbrahim Baz “Molla Ahmed Cezeri’ye Göre Firkat ve Vuslat” başlıklı bildirisini sundu. Dr. Anas Mohammad Sharif Doski ise sempozyumun son oturumu olan 6. oturumda “Ciziri’de Methiye Sanatı” adlı bildirisini sundu.

\n\n

Sempozyum, konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ve Molla Ahmed Cezeri Türbesi Ziyareti ile Cizre Şehir Gezisi ile son buldu.

8.12.2022 |  İlahiyat Fakültesi