Üniversitemizde "İnsan ve İrfan" Konulu Konferans Düzenlendi.

universitemizde-insan-ve-irfan-konulu-konferans-duzenlendi

 

      Üniversitesiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen “Sadık Yalsızuçanlar ile İnsan ve İrfan” adlı konferansa Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Seyit AVCI, İl Emniyet Müdürü Avni Usta, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

    İnsanın sevmeden bir şeyleri başarmasının zor olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Sadık Yalsızuçanlar, “Namaz, zikir hatırlamaktır. Cenab-ı Hak, “Beni zikredin ben de sizi zikredeyim” buyurmuş. Bu tamamen muhabbet ve aşk ile ilgili bir şeydir. İbn-i Arabî Hazretleri de bunu aşk ile ilişkilendirmiştir. İbadet yapılmasının temel nedeni bunu Allah’ın bizlere emretmiş olmasıdır. Cehennem korkusu ya da cennet sevgisi ile de ibadet yapılır. Hazret-i Rabia’nın, “Ne cennetinin sevdasından ne de cehenneminin korkusundan. Sadece Sen’i sevdiğim için. Âşık olduğum için kulluk ediyorum Yarabbi” şeklinde bir duası var. “Onlar Allah’ı severler, Allah da onları sever” ayetini de hatırlayalım. İnsan zaten hep sevdiğini anar. İnsan çok sevdiği bir şeyden hep söz etmek ister” diye konuştu.

                                                                           

   Konuşmasında Aşk’ın kendi okumalarındaki tarifini de katılımcılara aktaran Yalsızuçanlar, “Beni arayan beni bulur. Beni bulan beni bilir. Beni bilen beni sever rivayeti de vardır ya. Demek ki buradan şunu anlıyoruz. Bilginin kaynağı sevmektir. Cenab-ı Hak, “Bilinmeyi sevdim mahlûkatı yarattım” buyuruyor. Demek ki “bilinmeyi sevmek”. Aşk tabiri geçmiyor ama aşk, muhabbetin ifrat derecesidir. Aşk, bilginin kaynağıdır. İnsan sevmediği bir şeyi öğrenemez, bilemez, iyi yapamaz. Arifler, “Hayırlı ve güzel olan her ne yaparsanız yapın ama mutlaka sevgi ile yapın” der” şeklinde konuştu.

 Konferansın sonunda Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Sadık Yalsızuçanlar’a teşekkür ederek günün anısına bir buket çiçek, Şırnak Kilimi ve Beytüşşebap Balı takdim etti. 

 

                                                                

 Üniversitesitemiz  Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ise bir plaket ve Şırnak Üniversitesi’nin düzenlediği sempozyum kitaplarını armağan etti. 

       Konferansın ardından ise yazar Sadık Yalsızuçanlar, okurlarına kitaplarını imzaladı.

                                                                                                        

13.12.2012 |  İlahiyat Fakültesi