Yaz Okulu ile İlgili Duyuru

yaz-okulu-ile-ilgili-duyuru

YAZ OKULU DUYURUSU

\n\n

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Döneminde başka Üniversitelerin yaz okulundan ders alacak Fakültemiz öğrencilerinin 10.07.2020 Cuma günü mesai bitimine kadar Fakültemiz öğrenci işlerine dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Dilekçeler çıktı alınıp imzalandıktan sonra Fakültemizin ilahiyat@sirnak.edu.tr adersine gönderilmesi gerekmektedir.

\n\n

 

\n\n

Dilekçe örneği için tıklayınız.

\n\n

 

\n\n

Üniversitemiz Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Yaz okulu ile ilgili maddesi:

\n\n

Başka üniversitelerden yaz yarıyılında ders almak

\n\n

MADDE 18 –

\n\n

(1) Yaz yarıyılında başka üniversitelerden derslerin alınıp alınamayacağına Senato karar verir.

\n\n

(2) Öğrenci ders aldığı son dönemden veya önceki dönemlerden, devamlı/devamsız tekrara kaldığı veya daha önce alamadığı için ilk kez alacağı derslerden en fazla üç dersi yaz okulunda alabilir.

\n\n

(3) Mezun olabilmesi için daha önce almamış sadece bir dersi kalan veya devamsızlıktan sadece bir dersten kalan öğrenciler de yaz yarıyılında başka üniversitelerden ders alabilir.

\n\n

(4) Başka üniversitelerin yaz yarıyılı öğretiminden ders alınmasına Senato onay verirse, ders almak isteyen öğrenci ilk önce kendi birimlerine dilekçeyle başvurur. Öğrenci dilekçede hangi dersi hangi üniversitenin hangi ilgili biriminden almak istediğini ve ders kredilerini belirtir.

\n\n

(5) İlgili kurul öğrencilerin taleplerini uygun görürse Senatoya sunar. Senatonun onayından sonra dersi almak isteyen öğrencilerin listesi ilgili dekan/müdür tarafından yaz yarıyılında dersi verecek olan üniversitenin ilgili birimine resmî yazıyla bildirilir.

\n\n

(6) İlgili kurul öğrencilerin almış oldukları notların öğrenci otomasyonuna işlenmesi kararını verir. Öğrencilerin başka üniversitelerden yaz yarıyılında almış oldukları derslerin geçme notları 100'lük not sistemine göre ise Üniversitede almış oldukları derslerin geçme notları gibi değerlendirilir. Öğrencilerin başka üniversitelerden almış oldukları geçme notları harf veya 4'lük not sistemine göre ise; varsa ilgili üniversitenin not dönüşüm tablosu aksi takdirde YÖK’ün belirlemiş olduğu not dönüşüm tablosu kullanılır.

\n\n

(7) Başka üniversitelerden yaz yarıyılında alınan derslerin geçme notları öğrencinin daha önce başarısız olduğu dönemdeki aynı yarıyıl/yıl derslerin notları yerine yazılır ve aynı yarıyıl/yıl ders döneminin not ortalaması ile genel not ortalamasına katılır.

1.07.2020 |  İlahiyat Fakültesi