Kişisel Gelişim Uzmanı Münir ARIKAN Tarafından “Gelecek Nasıl Bir Din Görevlisi Bekliyor” Konulu Panel Düzenlendi.

kisisel-gelisim-uzmani-munir-arikan-tarafindan-gelecek-nasil-bir-din-gorevlisi-bekliyor-konulu-pan

         İ.İ.B.F. Konferans salonunda gerçekleştirilen panele Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Seyit Avcı,Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç Dr. Hamdi Gündoğar,Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz,   Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, çok sayıda akademik ve idari personelimiz ve öğrencimiz katıldı.

 

        Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fevzi Rençber’in moderatörlüğünde gerçekleşen ve baştan sona çok sıcak ve ilgi çekici bir ortamda geçen “Gelecek Nasıl Bir Din Görevlisi Bekliyor” konulu panel üç saat sürdü. Hayat oyununda başrolde olmadığımızı ve Müslümanların son 300 yılının karanlıklar içinde geçtiğini belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, “İslamı yaşamak, elde kor ateş tutmaktır. Müslümanlar, birlikten beraberlikten uzaklaştığı için son 300 yılımız karanlıklar içinde geçiyor. Pele, Türkiye’ye geldiğinde verdiği bir röportajda, ‘arkadaşlarım, bana pas atan takım arkadaşlarım olmasaydı Pele olmazdı’ demişti. Bizlerde Müslümanlar olarak birlikte çalışarak, birbirimize güvenerek ve destek vererek güçlenebiliriz. Son 3 saatinizi iz bırakarak yaşamadıysanız o zaman bütün yaşamınızda iz bırakamamışsınızdır, demektir. Evrenin en mert canlısı bence sümüklü böcektir. Düşmanını bile bile, onu görerek arkasından iz bırakarak gezmektedir. Biz Müslümanlar da gönüllerde iz bırakmak zorundayız. Başarımız aynen yunusların arkadaşlığı gibi birbirimize bağlıdır. Allah, Hz Muhammed’den sonra değişik şekillerle olay ve olgularla bizlere yol göstermektedir. Kelimelerimizi güzelleştirelim ve insanlara tebessüm ve güler yüzlü yaklaşalım. ABD’de Yale Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, çocuklar fazla hastalanıyorsa doktora götürmek yerine aile içinde tutup, akrabalarla görüştürülmesi önerilmiş. Böylelikle çocuk sevgiden yoksun kalmaz. Hani bize üfürükçülüğün kötü olduğu dile getirilirdi. Oysa Japon bilim adamlarından Prof. Dr. Masaru Emoto, suda şifa molekülleri buldu. Yani su, sadece oksijen ve hidrojen’den oluşmuyormuş” şeklinde konuştu. 

          Türkiye’nin son 300 yılının en güzel dönemlerini yaşadığını vurgulayan Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, konuşmasının devamında şunlara değindi; “eşkiyadan sahabe çıkaran Allah, kendi yolunda, dininde yürüyen insanlara yardım eder. Müslümanlar kaliteli iş yapmak ve başarılı olmak durumundadır. Kişi, çalışmasının karşılığını mutlaka alacaktır. Bir yarış, yürekle kazanılır. Çağımızda artık, sıradanlığa, başarısızlığa, günü kurtarma mantığına yer yok. Motivasyon, standardizasyon ve kalite, günümüzde öne çıkan temel olgulardır. Bunun yanında, hız, konfor ve uzmanlaşma, derinlemesine bilgi, çağımızda üzerinde durulan temel özelliklerdir.”

Panel, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Seyit Avcı’nın Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan’a üniversitemize ait hediyeler vermesiyle son buldu.

16.04.2013 |  İlahiyat Fakültesi